+45 2888 6334 / +45 2297 7090

 +45 2888 6334 / +45 2297 7090
  cs@skhv.dk / Sikker mail: sikkermail@skolegaarden.dk

Sundhed & fysioterapi

”Sund trivsel gennem den fysiske og mentale sundhed”

Væksthuset tilbyder fysioterapi til alle Væksthusets borgere. Hos Væksthuset har vi et samarbejde med Fysioterapien Vestervang. Hos Fysioterapien Vestervang vil den enkelte borger tilbydes fysioterapi, som er tilrettelagt efter den individuelles behov. Der startes altid med en opstartssamtale med borgeren, med formålet at skabe en relation mellem borger og fysioterapeuten samt at afdække hvilket behov vedkommende har for fysioterapi. Der vil efterfølgende udarbejdes en plan for den fremtidige behandling. 

Som en del af behandlingen kan der udarbejdes en sensorisk profil på borgeren, dette for at afdække den enkeltes behov for sansebehandling. Sanseprofilen kan ligeledes belyse eventuelle dagligdags problematikker, hvor der igangsættes en intervention som det pædagogiske personale efterfølgende skal varetage. Derfor er tværfagligt samarbejde mellem Fysioterapien Vestervang og personale tilknyttet Væksthuset en høj prioritet. 

Fysioterapi og velvære

Fysioterapien Vestervang tilbyder udover sansestimulerende behandling også træningsterapi eller andre behandlinger på briksen, hvor der kan arbejdes med f.eks. koordination, balance, styrke og udholdenhed, øget kropsbevidsthed, afspænding og NADA. 

Hos Fysioterapien Vestervang vil borgeren opleve fast kendt personale. Indehaver af Fysioterapien Vestervang, Puk Severinsen, har været tilknyttet som fysioterapeut hos Væksthuset i to år. Puk er uddannet human fysioterapeut, og er efteruddannet i bl.a. Vestlig medicinsk akupunktur (herunder øreakupunktur, NADA), sanseintegration, sensorisk profil og fysioterapi til heste. Derudover arbejder Puk tværfagligt med Væksthuset omkring at skabe en sund trivsel gennem den fysiske og mentale sundhed.

Sundhed Og Fysioterapi Væksthuset Løgstør

”Det handler om at komme omkring det hele menneske i behandlingen, dette gennem fokus på bio-psyko-social tilgang til alle borgerne, da de tre elementer ikke kan stå alene i forsøget på at forstå og behandle den person jeg sidder overfor. Der er derfor ingen behandling der ligner hinanden, da alle har forskellige behov.” – Puk Severinsen

Fysioterapien Vestervang er beliggende på afdeling Vestervang. Her findes to lokaler til formålet, som er indrette med henholdsvis en almindelig briks, og en Bobath-briks, som er en stor briks, hvor der er god plads på siden af borgeren, så de kan ligge og slappe af uden at være bange for at falde ned. 

Ud over de faste forløb har borgerne altid mulighed for at komme til behandling for eventuelle fysiske udfordringer, som hos en helt almindelig fysioterapeut – en mulighed, som kan være fordelagtig, for borgeren, som ikke kan rumme at komme ud til behandling hos et fremmed menneske i et fremmed hus.